LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Rönnspirea utmärkt till kruka i kallt klimat

2020-04-12 | Odla i kruka, Privat trädgård, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Jag vet att många drömmer om att odla medelhavsväxter som olivträd, fikon och citrus på balkongen. Problemet med de växterna är att vi inte kan erbjuda deras naturliga ståndort.

Våra vintrar är största problemet och vi kan inte efterlikna ljusa svala utrymmen som de önskar för att övervintra. Därför vill jag att ni ska leta efter växter som passar vårt nordiska klimat och att ni ska slippa bära in och ta hand om växter som inte riktigt mår bra i torra och mörka lägenheter och hus.

Först ut är rönnspiran!

En härdig buske med ett exotiskt bladverk. Den skiftar i olika aprikos nyanser på våren och under sommaren blommar den med vita spiror som älskas av bin, fjärilar och humlor. Den står utomhus året om utan skydd och tak och har övervintrat i tre år hos mig utan en enda vinterskada. Lättodlad och kräver endast skötsel i form av vatten.

Ni ska vara mycket försiktiga med att plantera ut den i rabatten. Den skjuter mängder med rotskott och kan bli ytterst svår att bli av med.

Men har ni stora ytor som ni vill fylla med en anspråkslös växt är den perfekt.

Jag vill rekommendera till kruka eller stora lådor!

Rönnspirean, Sorbaria sorbifolia ’Sem’ är härdig i zon 4 ( 5 ). Vi säljer den både i handelsträdgården och i Zetas web shop.

Prisvärd och mycket tåligare än ett olivträd! Beställ här. 

Här hittar ni vårt sortiment av träd och buskar  – sortimentet varierar från säsong till säsong och mer finns att handla i Zetas handelsträdgård.

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0