LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Röda dahlior i ekfat

2018-03-18 | Dahlia, Min trädgård, Odla i kruka, Victoria Skoglund

Jag följer en blogg som heter Gardenflow som har de mest fantastiska och inspirerande bilder ni kan tänka er. Jag måste bara visa er en inspirationsbild från hennes trädgård med röda dahlior i stora ekfat. Precis såhär vill jag också ha det. Så snyggt att välja olika sorter i samma färg. Blir både enhetligt, elegant och lekfullt på samma gång. Hennes blogg hittar ni här. 

Copyright Charlotte Andersson – gardenflow.se

Jag tänkte välja dessa tre sorter i mina lådor eller ekfat hemmavid:

Dahlian ’Chat Noir’ är en kaktusdahlia och blir cirka 1.20 hög. Blommorna blir stora och har en diameter på 150 mm. Klicka här.

Dahlian ’Natal’ är en av mina favoriter bland de röda. Det är en pompomdahlia som är mycket hållbar som snittblomma i buketter. Blir cirka 90 centimeter hög och är mycket blomvillig. Klicka här.

’Bishop of Llandaff’ är min pappas favorit. Han odlar den varje år och han tycker fortfarande att det är den vackraste dahlian. Den har ett stadigt växtsätt, blir 100 centimeter hög. Extra vacker med sina mörka blad och stjälkar som kontrasterar mot de enkla röda blommorna. Klicka här.

Här finns några förslag på kärl som dahlior skulle vara mycket vackra i :

Fyrkantiga järnkrukor som har storlek 50x50x45. Klicka här. 

Ekfat som är lämpliga till dahlior. Glöm inte att borra hål i botten. Klicka här.

 

Förra året odlade jag en fantastisk stor mörkröd dahlia..tyvärr har jag slarvat bort etiketten och kommer inte ihåg vad den heter..

Odlingsråd för dahlior hittar ni här. 

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0