LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Rapport från växthuset

2017-08-28 | Växthus, Victoria Skoglund

Jag har börjat skörda tomater..äntligen. Jag kom ju igång ganska sent eftersom växthuset inte var klart. Men nu börjar frukterna skifta i färg. Den allra godaste och sötaste är den gula/orangea körsbärstomaten ’Sungold’. Jag plockar en näve varje kväll och äter dem som söta karameller. Helt fantastisk smak!

Vinbärstomaterna är små och mycket charmiga. Men smaken är inte särskilt märkvärdig. Nu har jag läst att man kan ge en matsked vedaska  ( som innehåller kalium )  per planta för att förstärka smaken på tomaterna. Det har jag nu provat och väntar in resultatet.

Pärontomaten som jag tyvärr inte vet namnet på har jag inte provsmakat ännu.

Jag är så lycklig över min melonplanta. Den har givit tre frukter och växer blixtsnabbt. Igår kände jag att det var dags att hänga upp dem, då risken var stor att  stjälken skulle gå av. De börjar väga en del..Jag klippte sönder en underklänning som vi knöt runt varje melon och fäste i krokar. Jag hade fått tips att använda en behå..men A-kuporna räckte inte till 😉 Tror att jag kommer att få knyta om ett par gånger till innan skörd. Får se om de hinner mogna. Spännande är det iallafall!

Tycker nog att det blev lite dekorativt med svart spets i växthuset..eller hur?

En växt som visat sig helt underbar i växthuset är blyblomman. Plumbago auriculata får lavendelblå helt ljuvliga blommor. Har läst att den ska gå och övervintra svalt, och jag tänker absolut göra ett försök.

Den har blommat oförtrutet och lojalt sedan i juni. Jag ger den en svag dos av Zetas flytande gödsel varannan vecka och det verkar som den mår mycket bra av det. Jag ger alla mina sommarblommor några matskedar gödsel i vattenkannan varje vecka tills frosten kommer. Pelargoner, dahlior, svartöga, luktärtor med mera.

Ni kan även använda detta gödsel till era krukväxter under hela året. Det stärker dem och gör dem mer motståndskraftiga mot skadeinsekter och sjukdomar.

Ni hittar gödslet här.

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0