LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Vinterblommande buskar i podden

2022-04-01 | Podd, Victoria Skoglund

Idag släpps ett nytt poddavsnitt av Rödavitarosen.

Vi avhandlar Pool-Johans födelsedag med pompa, ståt och fransk badrumsjazz. Dessutom har jag ägnat mig åt 7 timmars trädgårdsmeditation, något som slutade med värk och utmattning. Jenny har unnat sig en kompostkvarn och verkar ha drabbats av kompostkvarnsdjävulen – kommer hon att kunna sluta stå och mata ner kvistar i kvarnen?I veckans avsnitt bjuder vi också på tips om buskar som är fina på vintern och den tidiga våren. Finns det buskar som blommar trots att det är minusgrader? Vilken ska man satsa på om man vill ha ett snabbt insynsskydd? Och hur ska man tänka kring beskärning?Dessutom blir det trafikkalsonger, överslagshandlingar och den klassiska leken död eller levande.

Lyssna här.

Skenhassel, Corylopsis pauciflora zon 2. Blommar med månskensgula droppar på bar kvist. Underbar att klippa kvistar av och ta in tillsammans med vita enkla tulpaner. Trivs i skuggigt läge. Nedan har jag plockat in outslagna kvistar som slog ut bara på ett dygn. Om ni hittar plantor av den i vår så tycker jag ni ska köpa den. Ger så lång blomningsglädje och tål flera minusgrader när den slagit ut sina droppar. 

Körsbärskornell, Cornus mas zon 4. Blir ett större träd/ buske och blommar med gula tofsar redan i februari om våren är tidig. Lättodlad och växer hyfsat snabbt om man önskar insynsskydd. 

Tibast, Daphne ( finns flera olika sorter ) Mycket härdiga, men kan ibland vara lite svåretablerade.  Jag tycker mycket om den vita som heter Daphne mezerum ‘Alba’ zon 5. Den blommar ibland mitt i snön och doften är något utöver det vanliga. Stark söt fin doft. 

 

Kejsarolvon / Viburnum farreri zon 4 , Poetisk rosa blomning på bar kvist. Låt den växa fritt utan beskärning. Doftar!

Den här veckan är vi sponsrade av Lexington som erbjuder våra lyssnare en generös rabatt på 20% rabatt på hela deras sortimentet  (förutom Icons och Hotel Collection )  Klicka här. 

Sängkläderna som jag använder och tipsar om heter Lyocell / Cotton och är ljuvligt lena, svala och håller mycket hög kvalitet. Jag har tvättat dem ett trettiotal gånger och de håller fortfarande form och färg. Rekommenderas varmt Klicka här och glöm inte rabattkoden: RODAVITAROSEN 

Trevlig helg / Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0