LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

’Plättar i luften’ och järnklot

2015-05-01 | Krukväxter, Odla i kruka, Privat trädgård, Victoria Skoglund

Stor slideranka, Muehlenbeckia complexa

Är så himla glad att jag lyckats övervintra mina sliderankor. De har stått inlindade i bubbelplast i ett kallt mörkt garage hela vintern. Nu ser jag små livfulla knoppar i alla grenar.

Den brukar också brukar kallas ’plättar i luften’. Slingrande, otämjbar med grenar smala som koppartråd och små gröna runda blanka blad har jag trätt upp den på stora järnklot i krukor. Ibland låter jag den växa fritt som en vävare bland mina sommarblommor. En växt som jag kombinerar i det oändliga.

jarnklot

Den tycker inte om att torka ut och jag ger flytande näring och Zetas egna gödsel under sommaren. Ljust och med skydd från den starkaste solstrålarna är det en krukväxt som repriserar i mitt hem varje år. Jag har hört att de mer tjockbladiga med svarta grenar klarar vintrarna i Skåne, men kanske är det bara ett lockande rykte.

Just den som växer i järnklotet är nog min favorit.  Lite pyssel att linda nyutvecklade grenar..men jag gillar just det pysslet.

Kloten finns i tre storlekar 50/75/90cm på Zetas.

klot

Denna bild är från förra sommaren. I krukorna växer buxbom, plättar i luften, ormhassel på stam, japansk blodlönn och alunrot.

Läs mer om hur jag planterat denna undersköna växt här

Imorgonbitti tipsar jag om perenner och träd som trivs i skugga på Nyhetsmorgon Tv4. Har med mig bla skenkamelia, gaffelolvon och anemonsippan ’Wild Swan’. Hoppas ni tittar och låter er inspireras.

Kram V.

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0