LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Plantera höstanemoner nu!

2016-05-15 | Perenner, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Silvrig höstanemon, Anemone tomentosa Robustissima

Den här växten lämpar sig utmärkt i en brantare slänt där marken skall kläs in och binda jorden. Kanske är den lätt invasiv, men där ytorna finns så fungerar den utmärkt att sprida ut sina livsvingar. Bästa tiden för etablering är nu på våren och den övervintrar säkrare om den sätts nu.

Höstanemon

Den når en höjd på nästan en meter så kompositionsväxterna  bör ha egen kraft att bilda samspel med höstanemonen. Tex, den mörkt vinröda kvannen, Angelica archangelica, blodtoppen, Sanguisorba officinalis och det japanska gräset Miscanthus sinensis ’Kleine Fontäne’.

I augusti-september har de sin storhetstid, men jag tycker att de nickande vackra ansiktena visar skönhet även  i oktober. Den växer bra även i ett skuggigare läge och är dessutom extremt torktålig då den har ett djupt rotsystem. På hösten klipper jag av den vissnande blasten med en häcksax och låter de ligga kvar som ett skyddande täcke över vintern.

( är ej rådjurssäker ) Spraya med Tricogarden. Läs mer om rådjursskydd här.

_39E2362Victoria i ett hav av höstanemoner

Den växer robust och kraftfullt med rosa enkla blommor. Jag plockar ofta in stora buketter, buntar av silvrigt bladverk och rosa skyar i stora vaser på mitt gamla slagbord. 

Ni kan beställa den här.

Foto: Lena Granefelt

/ V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0