LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Petersham Nursery

2015-05-24 | Resor, Victoria Skoglund

Igår kväll kom jag hem från en underbar trädgårdsresa tillsammans med min mamma till England. Jag är fylld med ny inspiration och har sett växter som jag hoppas kunna introducera på  Zetas så småningom.

Första dagen besökte vi Petersham Nursery och Kew Garden.

Petersham nursery

Petersham Nursery har jag besökt en gång tidigare för ett par år sedan tillsammans med Hannu Sarenström.

En plantskola som har ett litet men noga utvalt sortiment av perenner, rosor, klätterväxter och sommarblommor. En butik med utvalda handplockade krukor, fröer och dekoration. Jag gillar atmosfären och känslan. Kanske lite rörigt på sina håll, men ändå mycket charmigt.

petersham nurserypetersham nursery

Jag är kanske på gränsen till perfektionist och ställer höga krav på ordningen och den äkta känsla jag vill ska genomsyra Zetas. Har lättare att njuta den här platsen trots stökiga hörnor.. speciellt när jag inte arbetar där själv.

petersham nursery

Blir ändå glad när jag besöker Petersham då de lyckats med att hitta sin stil och att det inte känns kopierat någonstans.

petersham nursey

De har en underbar restaurang i ett av växthusen som fått flera priser för sin mat. Jag rekommenderar att boka bord innan. Det är nästan alltid fullbokat.

petersham nursery

Vi beställde in flera små rätter och allt är verkligen utsökt gott. Bäst var nog kronärtskockan som var marinerad i citron med nyskördad ruccola och parmesan. Dekorerat med gurkört och minipense.

petersham

Överallt så har de planterat mycket välkomponerade växtarrangemang. Skulle nog säga att det är deras styrka. Det är någon som har känslan för färg och struktur som arbetar där och gör dessa ljuvliga buketter och planteringar.

Vi åkte tåg till Richmond och därefter taxi för att komma till Petersham. Därefter stannade vi på Kew Garden som jag visar bilder från imorgon.

Här kan ni läsa mer från förra besöket på Petersham.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0