LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Pepprig ruccola och spenat.

2016-02-15 | Köksträdgården, Victoria Skoglund, Zetas Kollektion

Ni som följt mig en tid på bloggen vet att jag är mycket förtjust i att odla köksväxter. Känner mig som en nybörjare fortfarande.. och förkovrar mig i allahanda litteratur för att lära mig mer. Men det allra bästa är att odla och prova sig fram. Det jag alltid lyckas bäst med är bladgrönsakerna. Spenat, mangold och olika salladssorter. Förra året sådde jag den peppriga ruccolan ’Wildfire’ som nu finns i Zetas frökollektion. Den får flikiga, smakrika och mycket peppriga blad. Den har till och med övervintrat i mina lådor. Ni hittar den här.

Ruccola frö Wilfire

Jag sår den direkt i lådorna när jorden reder sig..i april förhoppningsvis.

Den kan sås i omgångar hela sommaren och jag tycker mig märka en starkare smak på bladen om det varit en torr sommar. Föredrar ni en mildare ton så se till att vattna och håll jorden fuktig under växtperioden. Jag har även sått den i kruka inomhus nu för att se om jag kan få skörda lite blad tidig vår. Återkommer med det osäkra resultatet längre fram.

Victoria Skoglund

Sigge och jag i sår spenat och ruccola förra året. Ni ser och märker vår koncentration..det är viktiga grejer det här. Läs mer om köksträdgården här.

Victoria Skoglund

Skördetid i juni. Jag använder ruccolan både i sallader och gör en ljuvlig pesto till sommarens grillade fisk.

Jag brukar alltid så spenat varje år som både är vacker och lättodlad. En  sort jag gillar heter ’Medania’ . Den får stora gröna blad och är ska vara helt resistent mot bladmögel. Den är också sprängfylld med vitaminer som järn, kalcium, kalium och magnesium. Den finns att köpa här.

 

Kram V

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0