Förra året provade jag en ny pelargon ‘Caliente’ i mina stora kärl och järnkrukor på stativ. Hade läst mycket gott om den här pelargonen och ville själv odla den för att ge mitt omdöme.

Den är en korsning mellan vanlig zonale pelargon och hängpelargon. Det som är extra bra är att den är självrensande. Man behöver inte klippa bort överblommmande kronblad utan de trillar av sig själva och bildar hela tiden nya knoppar. Den blommade ända in i november och klarade riktigt kalla nätter ända in i november. Kan växa i ett riktigt varmt och soligt läge. Och den klarar också av både regn och blåst.

En riktig tuffing alltså!

Den blir cirka 30 cm hög. Passar både i balkonglådan, större kärl och mindre krukor. Jag tycker inte man ska ha pelargoner i rabatten. Tycker det är fult..om jag ska vara extra tydlig.

Pelargonen ‘Caliente’ får högsta möjliga betyg utav mig. Så blomvillig, lättskött och med väldigt fint växtsätt.

I den stora koppargrytan har jag planterat 5 stycken.

I järngrytan som är lite större har jag planterat sju stycken.

I järnkorgarna med stativ har jag satt tre stycken. Jag näringsvattnar med Zetas ekologiska näring varannan vecka.

Vi har fått hem fina svenskodlade plantor idag på Zetas. Vi skickar dock inte pelargonerna, eftersom de är så sköra i stjälkarna och går av i frakten.

Den finns även i rosa som heter ‘Caliente Pink’, även om jag föredrar den röda.

Imorgonbitti tipsar jag om sommarblommor på Tv4 kl.9.45, samt svarar på tittarfrågor kl.11.07.

Önskar er en fin helg / Victoria

 

 

Välkommen till Zetas Trädgård

Vi delar med oss av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

X