LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Pastelliga borstnejlikor

2016-07-06 | Köksträdgården, Perenner, Privat trädgård, Växter, Victoria Skoglund

 

När jag var barn så växte det stora fång av borstnejlikor i trädgården på en ö som heter Houtskär i Åbolands trädgård. Jag älskade doften av buketterna min mamma plockade in i huset.

Jag hade svårt att hitta en bra plats för de pastelliga färgerna. Så därför planterade jag dem i köksträdgårdens lådor.

Borstnejlikor

 

I år är de inne på sitt andra år och de är verkligen magnifika. Det sägs att de frösår sig villigt och att de är lätta att föröka på det viset. De är ganska gängliga så jag har satt små buskstöd kring stjälkarna så att de står stadigt.

20

Imorse var det så vackert när jag gick min morgonrunda. Det lite gråaktiga morgonljuset plockade verkligen fram färgerna på ett så fint vis.

291

297363

Mest förtjust är jag i den mörkstjälkade och vinröda sorten ’Sooty’ som jag tänker flytta in i trädgården tillsammans med vinröd vädd och perukbuske. Vi säljer den på perennavdelningen på Zetas.borstnejlika

Den är också hållbar och otroligt vacker som snittblomma..och doften..2910

Jag samlar på gamla krus och vi har fått in flera lådor förra veckan med ett handplockat urval på Zetas. Om ni har vägarna förbi så gå in i butiken och titta på dem. Tycker det är snyggt när man samlar dem högt upp på ett skåp. Eller varför inte på en trädgårdsbänk på sommaren.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0