LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Påskfirande på Öland

2017-04-16 | Öland, Victoria Skoglund

Vi har har firat påsken på Öland med att öppna upp sommarhuset och umgåtts med vänner. Det var så otroligt kallt, inte bara hos oss utan i hela Sverige har jag förstått. Snöblandat regn och sol om vartannat.

Huset är byggt 1903 och man kan väl säga att det inte är ett hus som håller värmen särskilt bra, speciellt inte när det blåser. Vi sov med både kläder och filtar. Men på något sätt tycker jag det är mysigt med tända ljus och dricka te i tofflor och tjocktröja.  Och jag älskar verkligen det här huset med knarrande golv och gamla fönster.

Påskliljorna i gräsmattan hade  slagit ut och rosenripsen utanför verandan blommade också..så det finns hopp.

Jag plockade in flera buketter med påskliljor. Älskar doften!

På morgonen var de gamla fönstren dimmiga av fukt och kyla.

Jag tycker mycket om det vilda. Kvistar med slån fick fylla det stora kruset i vardagsrummet.

De håller inte särskilt länge, men är så vackra när de ’snöar’ ner  bordet med sina sidentunna kronblad.

Jag har ju planterat ett persikoträd vid gaveln på huset. Den håller precis på att slå ut med rosa blommor och jag hoppas verkligen inte de fryser bort nu. Persikor är självbefruktande, så man behöver inte två träd. Men är bina vakna så hjälper de till att korsbefrukta trädet, vilket brukar ge mer frukt.  Det är på de tvååriga grenarna blommorna och frukten kommer. Jag tror dock att mitt träd är lite för ungt och ’pinnigt’ för att ge frukt i sommar. Sorten heter ’Riga’ och ska vara härdig i zon 4 (kanske 5 ) i skyddat läge. Persikoträd behöver inte beskäras, men om man måste är sensommaren rätt tid och inte på våren då de blöder. Jag är iallafall väldigt glad att den överlevt och blommar.

Kika in i Zetas E-handel. Vi har flera olika sorter och storlekar att välja på

Det var många som frågade om glasbollen jag visade på Instagram. Jag fyller den med trädgårdens små underverk. Under påsken fick en liten pense och ett pelargonblad bo därinne. På hösten brukar jag lägga in en liten frökapsel från trädpionen eller gullklematisen.

Ni hittar den här ( 89.-)

Hopppas ni haft en härlig påsk. Nu är vi tillbaka i Stockholm och just nu snöar det utanför fönstret..!

Kram från Victoria som längtar efter värme och vår.

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0