LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Påsk på Öland

2018-03-30 | Öland, Victoria Skoglund

Vi har kommit fram till ett kylslaget Öland. Tur att jag har en snäll grannfru som sätter på värmen och tänder upp tills man kommer fram trött i mörkret. Här har inte våren anlänt även om vintergäcken glittrar som en guldgul matta under syrenerna. Vinden är kall och solen orkar inte riktigt värma upp luften. Det ligger fortfarande kvar snö på norrsidan om huset och gräsmattan.

Igår  tömde vi  hela ladan på skräp, fyllde en släpkärra och åkte till återvinningscentralen. Inte klokt vad man samlar på sig skräp genom åren. Om några veckor ska två snickare påbörja arbetet med att byta tak på ladan och senare sätta in glasfönster och dörrar på kortsidan och ena långsidan. Vi ska gräva bort buskaget framför ladan och anlägga en liten uteplats med Isop, lavendel, havtorn och silverbuskar. Det är ett underbart läge när kvällsolen sänker sig över ängen.

Kyliga kvällar kan vi stänga igen och tända ljus och slippa hungriga mygg.

 

Jag har beskurit pelargonerna och planterat om oxalisknölarna. Vattnar mycket sparsamt eftersom de ännu inte har börjat få små sugrötter. Risken är annars att rotsystemet får syrebrist.

Så vackert när vårsolen letar sig in genom solblekta gardiner.

Inatt har det snöat och vädret är allt annat än inbjudande. Jag ska skura golvet i badrummet och plantera några dahliaknölar i plastkrukor.

 

Ikväll blir det middag med goda vänner. Så skönt att vara ledig och få ligga och dra sig länge på morgonen.

Önskar er en fin påskhelg / Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0