LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Pärlbusken, en glittrande favorit

2017-05-16 | Min trädgård, Växter, Victoria Skoglund

Pärlbuske, Exocorda ’The Bride’

Ett smycke likt ett skimrande halsband är pärlbusken med sina pärlkantade bågböjda grenar. Naturligtvis är det knopparna som gett henne namnet. Möjligt är att hon är för romantisk, men ändå på något sätt oemotståndlig innan hon slår ut i enorma blomsterkaskader. Blomningen infaller i juni och är kortvarig, men blommar betydligt längre än exempelvis brudspirean. Hon trivs i soligt läge, men klarar även lätt skugga i näringsrik sandblandad mylla.

När busken blivit ett par år så gallras äldre grenar bort nere vid marken för att stimulera till nya skott. Korta in grenarna direkt efter blomning. Jordförbättra gärna med rododendronjord eller kompost varje vår. ’The Bride’ är mindre en racemosa som också är den som föredrar sur jord, och blir ungefär en och en halv meter hög. Växtsättet är mjukt sirligt och överhängande. Den riktigt storvuxna pärlbusken heter Exocorda serratifolia ’Snow White’ som gärna kan kombineras med vitblommande buskrosor till en friväxande vildare häck.

Foto: Lena Granefelt

Jag har flyttat in min pärlbuske i ett skuggigare läge för att få njuta längre blomning. Den står intill en vit buskpion och ormbunkar. De kommer nog att bli fina tillsammans. Härdig i zon 3 ( 4 )

Ni hittar pärlbusken här.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0