LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

På väg till Ölands Skördefest

2014-09-24 | Blandat

Imorgon åker vi och vår katt Sigge till Öland för att stänga sommarhuset. Ska bli så skönt med några dagars ledighet. Vi har inte haft möjlighet att ha så mycket sommarsemester tillsammans. Jag längtar efter att få vara med Johan utan en massa måsten, telefoner och mejl som ska besvaras. Nu får vi vara ihop och njuta några septemberdagar. Dessutom har Öland skördefest!

”Sveriges skafferi” slår upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlarårets resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter. Ska bli så mysigt att besöka gårdsbutikerna, fika, titta in till de lokala konsthantverkarna och träffa våra vänner.

Johan petersen Victoria Skoglund

De här bilderna är från i somras och jag tycker så mycket om dem. Vi sitter ofta på trappan bland piprankans grönska och dricker kaffe. Tänker tillbaka på sommaren som gick och blir så glad av våra dagar i sommarhuset.  Tycker ändå det är mysigt med årstidernas växlingar. Övergången mellan sommar och vinter. Tjocktröja och gummistövlar. Räfsa löv, gå vindrufsiga promenader längs med havet. Tända ljus och dricka rött mustigt vin i kantstötta kristallglas från sommarens auktioner.

Victoria Skoglund Johan Petersen

Jag har dålig uppkoppling i sommarhuset och tar därför en paus från bloggandet under helgen. Men följ gärna med på Instagram där jag har lättare att lägga upp foton. Hoppas kunna bjuda er fler vackra höstbilder från solens och vindarnas ö när jag kommer hem.

Kram V.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0