LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Idag har jag tagit in alla växter som inte klarar minusgrader från växthuset. Blyblomman som lyser med sina himmelsblå blommor till vänster är en av dem som jag är extra rädd om.

Den är inte särskilt svår att övervintra. Jag ställer in den i vår gäststuga som håller cirka 15 grader. Därinne är det sparsamt med ljus vilket gör att den tappar nästan alla sina blad. Jag vattnar knappt två deciliter en gång i veckan. Ju fler blad den tappar så minskar jag på vattningen.

I mars planterar jag om och klipper in grenarna kraftigt ovanför ett ny knopp. Så snart vädret och risken för nattfrost är över så ställer jag ut den i växthuset. Den bildar snabbt nya blad. Var dock sparsam med vattningen vid den här tidpunkten. Så länge den inte bildat nya sugrötter är risken för övervattning stor.

Pelargoner, citronverbenan och krypmyntan får också stå frostfritt under vintern.

Blyblomman älskar sol och värme och jag tycker den verkar må bäst i mitt växthus. Har ni en inglasad balkong eller ett uterum så är det verkligen en förnämlig växt som trivs där.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0