LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Ölandsladans förvandling

2018-05-13 | Öland, Victoria Skoglund

Jag har varit på Öland ett par dagar för att se till sommarhuset och gå igenom bygget med snickarna som gör om vår gamla lada. Det har varit en dröm att glasa in den under flera år som nu har blivit verklighet. Vi talade med Magnus Wiström från Sweden Greenhouse som ritade ett förslag som kändes mycket bra och bygget påbörjades för en månad sedan. Så spännande att följa förvandlingen, men också svårt när man inte är på plats.

Vi bestämde oss iallafall för att måla reglarna i en grafitblå linoljefärg och grusat golv. Det är möjligt att vi  kommer att lägga in ölandssten, men det får bli senare, när kassan tillåter.

Framför ladan blir det en yta med gårdsgrus. Jag sitter just nu och skissar med växter som jag vill ska rama in den ytan. Tror det kommer att bli vita spinossisima rosor, lavendel, isop, silverhavre och malört. Kanske någon vit vallmo också..

På långsidan kommer vi att måla ladans dörr i samma grafitblå färg. Inne i ladan blir det en långbänk med lock och ett loft där vi tänkte att våra vänner kan sova över.

Såhär såg ladan ut för tre veckor sedan. Vilken skillnad..eller hur?

Det var så underbart väder och Öland visade verkligen sin vackraste sida. Blommande gullvivor, humlor och bin som surrade i rosenripsen. Syrener i knopp.

Jag satte en massa narcisslökar i gräsmattan i höstas. De blommade som bäst nu och jag är så glad att jag fick se och njuta deras doft.

Här är bilder från i höstas.

Hoppas ni haft en fin Kristihimmelfärdshelg. Jag är nu tillbaka i Stockholm och förbereder mig för en intensiv arbetsvecka. Jag har ett späckat schema med filminspelning tillsammans med Gardena, styrelsemöte, Fröpanelen och Tv4..och Zetas förstås.

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0