LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Öland i septemberljus

2017-10-02 | Lökar, Öland, Victoria Skoglund

Vi har varit på Öland för att stänga igen sommarhuset. Det är så vackert den här årstiden och i veckan har det varit skördefest på hela Öland. Så härligt att åka av bron och mötas av alla pumpor och glittrande marschaller längs med vägen.  I fredagskväll besökte vi Cafe Haget som bjöd på magdans. Vi åt en fantastisk god tomatsoppa och träffade goda vänner.

Hela lördagen ägnade vi oss åt trädgården. Johan klippte gräsmattan och jag satte narcisser i gräsmattan. Förra året fick jag njuta flera underbara buketter när jag kom  ner i april. Så nu satte jag ännu fler..

Här är en bild på förra årets resultat av nyplockade narcisser. Jag är ju svag för de fyllda sorterna och satte ett trettiotal av den den gula fyllda ’Tahiti’.

Vi säljer stora fina lökar av den just nu, 5 st 49.- Klicka här. 

Jag grävde bort grässvålen och en grop cirka 15 cm djup. Strösslade i en deciliter av Zetas ekologiska gödsel och blandade ner i botten. Satte lökarna i ojämnt antal och fyllde på med jord och tryckte till med foten.

Jag satte även en ny sort som jag fått rekommenderad av en lökexpert..nämligen min mamma. Som tyckte jag skulle sätta  narcissen ’Jamestown’. Blommar med vita kronblad och ljusgrön korona. Den ser ju fantastisk ut på bilderna.  Ni hittar den här. 

Jag tycker det är så vackert med påsk och pingstliljor i gräsmattan. Här blommar klassiskt vita och gula i aprilljus.

Plockade in de sista austinrosorna och ställde i fönstret på verandan.

Vi cyklade ner till stranden på kvällen, drack ett litet glas rött och såg när solen gick ner i havet.

Vi flyttade upp alla pelargoner och oxalis till vinden. Där får de stå under vintern tills vi kommer ner nästa gång. I mars/april planterar jag om dem och börjar vattna lite försiktigt.

. De står ganska mörkt och temperaturen ligger på cirka 12 grader.

Tog med mig en så vacker ljusring som jag tände på kvällen. Det är mina duktiga kollegor Sanna, Erika och Anna som klär dem med hortensia blommor. De torkar och bleks så vackert med tiden. Ljusringen hittar ni här.

Förra veckan var några av mina medarbetare i Danmark och köpte in fantastiska krukväxter som nu kommer att börja säljas i E-handeln. Lovar att återkomma med fler bilder och info om dem.

/ Victoria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0