LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Odlingsråd chokladskära

2019-05-26 | Blandat, Odla i kruka, Sommarblommor

Chokladskäran som också kallas för chokladblomma doftar kakao och är en mycket fin sommarblomma. Jag tycker den är finast som solitär, men går naturligtvis att blandas med tex, alunrot, rosa sommarljus och palettblad.

Jag får ofta höra att den slokar och vissnar strax efter plantering. Det beror på att den är känslig för övervattning innan den rotat sig i ny jord. Var därför försiktig med vattenkannan några veckor efter inköpet. Det är bättre om jorden får torka ut lite lätt mellan vattningstillfällena.

Jag har klätt korgen med markduk och klippt hål i botten för dräneringen. Fyll med jord och planterat fyra chokladskäror i den.

Under sensommaren minskar jag vattningen, då de har en tendens att annars bli för långa och gängliga. Klipp bort vissna blommor, så bildas nya knoppar under hela sommaren. Jag har lyckats övervintra dem i ett frostfritt mörkt förråd två år i rad, men i år ville den inte komma tillbaka så jag fick sätta nya plantor.

Jag har ställt upp hela kopparbaljan med chokladskäror på det gamla bordet vid träsoffan. Tycker om när stora krukor får ta plats på höjden. Blir ett vackert stilleben och skapar tyngd i ett blickfång.

Vi har fina plantor av chokladskäror på Zetas nu.

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0