LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Den senaste tiden har jag fått mycket frågor om att odla tulpaner i kruka. Jag sätter lök varje år i kruka, både krokus, iris, snödroppar och tulpaner. Igår planterade jag sorten tulipa ’Antraciet’ i ljusgrå krukor. Det är samma sort som växer under pagodkornellen hemma. Tänker att det blir en vacker repris i krukor på granittrappan i vår.

Välj krukor som tål frost och har hål i botten. Jag lyckas nästan alltid bäst om krukorna eller kärlen är av lite större storlek. Fyll den med jord och sätt ner lökarna tätt fast utan att de snuddar vid varandra. Vattna igenom och låt därefter krukan stå torrt under tak. När det börjar bli kallt så lindar du in krukan i ett isolerande material som liggunderlag eller frigolit. Den kan stå kallt utomhus, men bör stå torrt och skyddat. Jag brukar stoppa ner hela krukan i en låda och fyller med ihopknyckat tidningspapper och ställa in den i vårt kalla garage. Då skyddas den mot hungriga möss. I mars brukar jag ställa ut dem, men är hela tiden mycket sparsam med vattning.

Vi satte lökar av den sammetsvarta ’Queen of Night’ i våra stora järnlådor förra hösten på Zetas.

Det blev otroligt vackert tillsammans med nyvaknad sockblomma och löjtnantshjärta. De stod i halvskugga och blommade under hela maj månad.

Handla tulpan ’Queen of night’ här

En annan sort som också blev mycket fin heter Verona. Vi planterade den i stora lerkrukor och de blommade länge på vår kryddavdelning.

Den är ljust månskensgul och ser nästan ut som små pioner. Doftar ljuvligt av citrus. Det är min mammas favorittulpan!

Självklart kan ni odla tulpaner i stora trälådor också. Den här har vi plastat och gjort hål i botten. Fyllt med ett högt lager lecakulor och sedan jord. Tulpaner kan man sätta under hela oktober, eller så länge jorden inte har frusit.

Upptäck hela vår fantastiska kollektion här.

Lycka till / Victoria

Planteringsråd barrotade rosor

Planteringsråd barrotade rosor

Att plantera barrotade rosor går enkelt. Oavsett om du planterar din ros i en kruka eller i marken kommer du inom några korta månader att ha vackra blommande rosor att njuta av.

Så luktärt från frö

Så luktärt från frö

Fyll en plastkruka med hårt packad planteringsjord. Vattna igenom och lägg luktärtsfröna på ytan och fyll sedan på med ny jord. Täck med plastfilm med hål eller ställ ner krukan i en plastpåse som hålls öppen.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0