Odla sommaraster

2022-08-03 | Odling

Odla sommaraster

En av sensommarens blommande favoriter är sensommarastern. När många andra växter i trädgården börjar se lite medtagna ut slår den ut och förgyller trädgården med sina ljuvliga blommor. Den frösort som vi på Zetas valt ut får stora blommor som tar för sig i trädgården, trots blommornas ljusa färg. Plantera den gärna så att du kan njuta av den när det skymmer. Sommarastern betraktas av många som den bästa snittblomman eftersom den står länge i vasen.


Det här behöver du: 

  • Såjord eller planteringsjord
  • Något att sätta fröna i exempelvis en liten kruka, minidrivhus, odlingstråg med minipluggbrätten och tillhörande odlingspluggar.
  • Vatten

För utplantering:

Förkultivering

Förkultivera sommarastern på våren inomhus genom att så fröer i ett tråg med fuktig såjord. Täck sådden med ett lock försett med luftningshål och placera den varmt. När plantorna börjar sticka upp ur jorden kan du ta fram sådden i ljuset. Skola ut plantorna i näringsrik jord och större krukor när plantorna vuxit till sig och fått rötter. Avhärda och plantera ut dem när risken för frost är över.

Den trivs i näringsrik, väldrenad och fuktig jord. Vattna regelbundet och gödsla med Victorias organiska gödsel var tredje vecka ungefär.

Stort lycka till!


(Observera att sortimentet i vår webbshopp kan skilja sig från den fysiska butiken i Stockholm)

Läs även

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0