LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Odla ramslök

2016-04-01 | Lökar, TV4, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Imorgonbitti kommer jag att tala om ramslök på Tv4. Jag vet inte ännu vilken tid då det är ett direktsänt program. Men här kan ni iallafall läsa om mina bästa tips:

Ramslök är en underbar växt som bjuder på en makalös upplevelse när den blommar på våren. Är ni nyfikna på att odla ramslök gäller det att skapa förutsättningar och finna en plats som den trivs och kan sprida sig.

I naturen växer ramslöken nära vattendrag. Alltså bör jorden vara fuktig och väldränerad. Är jorden för kompakt så ruttnar lökarna. Bästa tiden för plantering är tidigt på våren eller på hösten. Jorden ska vara kalkrik och näringsrik. Blanda i kalk eller vedaska vid plantering så att jorden får ett högt ph. Lökarna ska planteras djupt. Helst så att toppen av löken hamnar 10 cm under jord.

Ramslöken sprider sig genom att löken delar sig och genom att blommorna släpper ifrån sig frön. Det krävs dock att jorden är fuktig för att fröna ska gro.

Den växer långsamt, så var försiktig med skörd första året så den hinner etablera sig ordentligt. Året efter plantering brukar blomningen utebli och det är helt normalt.

Den ska vara härdig i hela Sverige under förutsättning att jorden är väldränerad.

 

Ramslök

Bilderna har jag fått låna av trädgårdsmästaren Hasse Wester som har en mycket fin blogg.

Följ honom här.

Ramslök

Ramslöksängar i Alnarpsparken.

Zetas säljer vi plantor av ramslök. Välkomna!

Kram V

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0