LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Nya mycket fina tulpaner

2015-06-07 | Lökar, Victoria Skoglund, Youtube

Helgen har gått i arbetets tecken. I fredags kväll spelade jag och fotograf Rickard in andra programmet för Zetas youtubekanal. Hade såklart tänkt lägga in premiäravsnittet som lades ut igår på Youtube, men det det går inte. Jag får be webbredaktören för Lantliv hjälpa mig imorgon.

Ni kan klicka på länken här så länge så kan ni se första avsnittet som handlar om min  kryddträdgård.

Hela lördagen rensade jag ogräs och planterade upp krukor med sommarblommor. Skrev två krönikor för Sköna Hem och planerade söndagens kalas.

Tulpanerna har blommat otroligt länge i år. Jag satte två nya sorter i höstas som jag vill rekommendera:

Tulpaner  I  Victoria Skoglund

Den fyllda och mörkt vinröda ’Antraciet’ är en helt fantastisk sort med sina pionliknande blommor. Skriv upp den på er inköpslista! Jag ska sätta ännu fler i höst och mixa den med ’Candy Prince’ som blommar samtidigt med rosa siden liknande enkla blommor. De står bredvid varandra, men tror de hade varit ännu vackra om jag blandat dem i större grupper.

Tulpaner  I  Victoria Skoglund

Tulpanen ’Candy Prince’

Nu har de blommat över och jag strösslar alltid lite benmjöl runt bladen under tiden de vissnar ner. I år sprider jag Zetas egna nya långtidsverkande ekologiska gödsel över de slokande bladen. Låt alltid bladen gulna innan ni klipper bort dem. Ibland ser det lite skräpigt ut, så jag brukar fläta bladen för att snygga till rabatterna.  Då får all näring gå tillbaka till löken för bästa  blomning nästa år.

Kram V

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0