LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Nu har vi fått hem dahliaknölar

2017-03-17 | Blandat, Dahlia, Odla i kruka, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Nu har vi kommit hem från vår semester på Koh Lanta och jag känner mig både pigg och utvilad. Så härligt att komma tillbaka till Zetas. Jag älskar verkligen min arbetsplats och mina härliga kollegor.

Medan jag var borta så har det kommit hem en leverans med mycket fina dahliaknölar till Zetas.

Jag vill börja tipsa om ’Cafe au Lait’ som är en av mina favoriter. Jag förkultiverade knölar förra våren och odlade fram fantastiska plantor som blommade långt in på hösten i mina stora järnlådor på terrassen.

Här syns dem de i de stora järnlådorna bakom solsängarna. Jag toppade plantorna tidigt för att de skulle förgrena sig och bli stadiga. Men de behöver ändå stöd i form av pinnar och snören. Jag gödslade med Zetas egna gödsel var tredje vecka och toppdressade jorden med egen kompost i juni och juli. Järnlådorna kan beställas hem här. Det är den största som syns på bilden och innehåller tre knölar. 

Jag plockade fantastiska buketter som fick stå i stora cylindervaser på terrassbordet. Blommorna är extremt stora, med en fantastisk färg som skiftar i rosa och aprikos.

Ni måste prova den här sorten, både lättodlad och otroligt fin.

Läs mer om hur ni odlar dahlior här och klicka hem dem.

Kram V

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0