LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Nu blommar kranskornellen

2021-06-23 | Min trädgård, Odla i kruka, Victoria Skoglund

Nu blommar kranskornellen som växer i mitt höga ekfat.

Översållad med vita blommar, och mina bin verkar älska den!

Jag tror den har stått ute i fem eller sex år och jag har aldrig skyddat den på vintern. Otroligt tålig och grönskar tidigt på våren. Förra året planterade jag om den och beskar samtidigt rotsystemet med en såg och gallrade även ut kronan. Jag gör det för att den inte ska bli för stor och behålla sin storlek.

Jag upplever att den blir finare i skuggan och att bladen har en tendens att bli brända i för soligt läge. Det står att den är härdig i zon 3 ( 4 ). Men med tanke på att den vuxit i ett så utsatt läge skulle jag vilja säga zon 5. Men som jag skrivit tidigare..klimatzoner är endast ett riktmärke och man får skaffa sig egna erfarenheter och prova sig fram med sina växter.

Bästa tiden för plantering är vår eller höst. Det brukar vara svårt att hitta plantor såhär års.

( Jag har inte möjlighet att ge rådgivning eller svara på frågor via den här kanalen. Ni får lyssna på vår podd, min youtubekanal, Instagram eller läsa mina böcker för mer inspiration eller råd )

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0