LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Narcisser och vårärt

2017-05-28 | Perenner, Privat trädgård, Växthus, Victoria Skoglund

Den här delen av trädgården är så svår att fotografera och jag får inte till bilderna. Det är vackrare i verkligheten än det som syns genom linsen. Just nu blommar häggmispeln, och hasselörten  håller på att utveckla sina blanka blad under den. En förnämlig marktäckare i skugga..även om den tar ett par år innan den etablerar sig.

Narcissen ’Princess Zaide’ är ljuvlig tillsammans med den rosa vårärten.

Vårärten är flerårig och blommar länge i skuggan. Den doftar inte som luktärten, men är så näpen med sina små  ärtblommor. Håller även länge i vas. Läs mer om vårärt här. 

På terrassen blommar tulpanen ’Couleur Cardinal’ i en stor järngryta. Jag satte lökar i höstas och den har stått ute hela vintern med en rejäl bunt granris över sig.

Imorgon ska de foga mellan tegelplattorna i växthuset. Sätta in droppslangarna i lådorna och lägga silikon mellan kakelskivorna. Snart ska jag få börja plantera tomater, vinrankor, basilika m,m. Tror ni jag längtar?

Det blir förmodligen en sen skörd i år. Men vad gör väl det, nu står äntligen vårt växthus på plats.

Hoppas ni haft en fin helg?

Jag har firat min födelsedag, varit på bröllop och hälsat på min mamma idag på morsdag. Mycket tårta och champagne har det blivit den här helgen.

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0