LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Några löknyheter 2018

2018-08-12 | Blandat, Victoria Skoglund

Kommer ni ihåg att jag och min mamma reste till Holland i våras och besökte en ny lökleverantör och även den vackra parken Keukenhof. V letade efter nya odlingsvärda sorter som nu är på väg till Zetas.

Det går redan nu att förbeställa era favoriter och jag vill visa några av de nyheter vi valde att ta in i Zetas sortiment.

Självklart är kameran alltid med för att dokumentera alla vackra nya sorter.

När vi fick syn på denna ljuvliga tulpan som heter Margarita uppstod ett litet jubel hos både mamma och mig. Så underbart vacker! Efter att ha läst på så bestämde vi oss för att köpa in den. Det är en tidigblommande fylld sort med otroligt vackra skiftningar i violett och rosa. Den blommar i april-maj på stadiga stjälkar. Blir cirka 40-50 cm hög.

Den är hållbar som snittblomma och passar även till att odla i kruka. Den här sorten tycker jag ni ska odla i större grupper. Därför har vi förpackat dem i påsar om 10 stycken. Klicka här. 

Har ni problem med att rådjur och harar äter upp era tulpaner ska ni köpa Tricogarden som verkligen fungerar. Men ni måste spraya så snart knopparna börjar tränga upp ur marken på våren. Det är inget som skadar naturen eller är miljöfarligt. Innehåller fårfett.

Klicka här för att läsa mer. 

Det här är min mammas favorittulpan. Och jag är benägen att hålla med. Mycket vacker och påminner lite om en nejlika med sina fransiga blommor. Den heter ’Sensual Touch’ och blommar i maj, cirka 50 cm hög. Den är verkligen unik på många sätt. Färgen skiftar i guldigt aprikost med orangea pistiller. Knopparna är också mycket vackra och blomningen är lång. Lämplig och hållbar som snitt. Tänk er en bukett tillsammans med grenar av svällande kastanjeknoppar. Klicka här för att beställa. 

En annan bedårande tulpan som fångade vårt intresse är tulpanen ’Apricot Delight’. Det är en darwin hybrid som återkommer villigt år efter år. Den får stora enkla blommor med skiftningar i svagt aprikost, rosa och vitt. Hållbar och lättodlad. Klicka här. 

Samplantera gärna ’Apricot Delight’ med den vita fyllda tulpanen ’Mondial’ och den skira narcissen ’Mainstreet’.

Jag lovar att återkomma med fler nyheter i sinom tid. Jag tror första leveransen lök kommer i veckan. Ska bli så roligt att få börja packa upp och göra fint i butiken.

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0