LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

När det värsta händer..

2014-12-26 | Blandat, Victoria Skoglund

Hur går livet vidare – när allt som är värt att leva för är borta.

 

tsunami victoria skoglund

Arne och jag bodde grannar när det värsta händer. Han förlorade sin fru och yngsta dotter i flodvågen. Hans äldsta dotter Julia klarade sig och kommer hem strax efter Arne.

Ett smärre kaos råder inom mig när jag inser vad som drabbat dem. Jag minns att jag ringer honom på annandagens morgon. Men möts bara av en en telefonsvarare om och om igen. Vi som året innan hade bott på samma hotell i Kao Lak. Konstigt nog så vet jag att något hemskt har hänt innan nyhetssändningarna börjar. Allt är overkligt och gör ont.

När de äntligen kommit hem vill jag hjälpa på något sätt. Vi pratar mycket, äter vardagsmiddagar ihop, tittar på teve.  Gör bara vanliga saker tillsammans under det första året. Efter en tid träffar han Brita von Polgar som förlorat man och två döttrar.

Kärlek uppstår och en fantastisk tjej föds. Svea som blir min guddotter. Jag får också lära känna en underbar kvinna Boel som förlorade man och två söner. Hon är också Sveas gudmor, extramamma och mycket mycket nära vän till Arne och Brita.

Det var en svår tid, men också en tid som satt prägel i mig och påverkat mig på ett bra sätt..  Är mer tacksam och ödmjuk i livet nu. Tar inte saker för givet och är glad för de små tingen. Älskar vardagen än mer. Att vara nära en vän som drabbats av svår sorg fick mig att förstå att vardagslivet är det man saknar mest. Arne sa ofta att han ville att allt skulle vara som vanligt. Han lärde mig vad som verkligen betyder något.

Den här familjen är mycket viktig för mig! Vi bor inte grannar längre och ses inte lika ofta. Men varje gång vi träffas så svämmar mitt hjärta över av kärlek.

Tsunami victoria skoglund

På måndag den 5/1 och onsdag den 7/1 kl.21 i Svt kan ni se den första dokumentären av Folke Ryden. Där får ni höra deras historia och hur de lever idag. Hur man går vidare när det värsta händer.

Gå in på www.folkeryden.com om ni vill läsa mer.

Kram och var rädda om varandra. / V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0