LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Mina favorittulpaner

2016-09-11 | Lökar, Min trädgård, Victoria Skoglund, Zetas Kollektion

Det är svårt att göra en topplista på tulpaner jag gillar, men det finns några jag tycker extra mycket om.

I två har jag haft den mörkt karminröda ’Antraciet’. Den blommar med fyllda nästan pionliknande blommor i april/maj. Och blommar länge!. Nu står den dock inte i full sol, utan under pagodkornellens krona som ger den silande skugga. Men tror ändå att det är en långblommande sort även i ett soligt läge.

antraciet

Det kändes som det kom nya knoppar hela tiden.Ni ser på bilden hur små nya knoppar dyker upp i det krispiga bladverket. Vi säljer den i lösvikt i Zetas butik.

tulipa-antraciet

En annan mycket förtjusande och bra återkommande sort är den ljusrosa ’Candy Prince’. Kronbladen har ett svagt silverskimmer i sig och den är både elegant och söt på samma gång. Blommar i slutet på april. Jag har provat den i kruka också.

Läs mer om att sätta lök i kruka här.

candy-prince

Den mest exklusiva tulpanen jag har i min trädgård är ’Columbine’. Jag unnade mig två stycken förra hösten ( ja, den är dyr ). Men är nog bland det vackraste jag sett. Det är en gammal rembrantsort från 1929 och den skiftar i purpur/violett med vita skiftningar. En lök kostar 69 kronor! Men jag tycker att den är värd det. Återkommer villigt år från år är en historiskt erkänd mycket fin sort.

columbine

Den finns både i butiken och i Zetas webbshop. Klicka här.

Önskar er en fin söndag.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0