LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Mina 5 bästa frötips till köksträdgården

2019-02-02 | Köksträdgården

Mitt i vintern botaniserar jag och skriver önskelistor på nya frösorter. Det riktigt kliar i fingrarna att få stoppa nävarna i jorden, så och vattna. De senaste sex åren har jag hunnit prova en del sorters köksväxter och jag vill dela med mig av några riktigt odlingsvärda sorter.

På bilden syns kryddtagetes i den stora korgen som jag dekorerar olika maträtter med. Men det är den rödbladiga salladen i bakgrunden som jag tycker ni ska prova i sommar. Det är en kulturarvsort rån 1885. Den får krispigt röda bladtoppar och är otroligt smakrik. Fröerna är ekologiska vilket är ett extra plus. Klicka här.

Chilisorten ’Padron’ är kanske ingen nyhet för er utan ganska välkänd. Men jag vill ändå ge den extra uppmärksamhet då jag tycker frukterna verkligen är supergoda. Jag brukar steka dem i olivolja och strössla på lite havssalt som tilltugg till fredagsdrinken.

Klicka här. 

Spenatfröna sår jag direkt i lådorna i början på Maj. Sorten ’Medania’ är min absoluta favorit. Den får stora gröna blad som jag ofta mixar i smoothies tillsammans med citronsaft, vatten och ingefära. Klicka här. 

Överraskande nog så har jag lyckats med att så fänkål flera gånger. Sötfänkålen ’Finale’ var förra årets bästa och himmelskt god. Jag sådde den direkt i slutet av maj och skördade dem i augusti.

Klicka här för att läsa mer om den. 

Många frågar om lådorna vi platsbyggt. Ni kan läsa mer om storlekar, färg med mera här. 

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0