LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Min narciss mix finns nu i större upplaga

2021-09-21 | Lökar, Victoria Skoglund

Förra året sålde min narcissmix och tulpanmix slut nästan på en gång. I år köpte vi in lite fler påsar, men dessvärre har tulpanmixen redan tagit slut.

Jag har valt ut tre narcisser som är bra återkommande med fin doft. Blommar länge och vacker både i gräsmattan och i rabatten. Min erfarenhet är att de enkla sorterna har mindre benägenhet att inte få hoptorkade knoppar som de fyllda kan få som är känsliga för vårtorna och frost.

 Beställ min narciss mix här.

Plantera lökarna cirka 15-20 centimeter djup. Lökarna är ganska stora så ni kan lämna 15 cm avstånd mellan dem. Var femte år kan lökarna behöva planteras om ifall blomningen uteblir. Gräv upp dem på hösten och dela på de små sidolökarna som bildats på moderlöken och sätt ner dem på nytt igen. Blanda upp jorden med lökgödsel.

Narcissen ’Polarice’ är nog den finaste av de enkelblommande sorterna. Kronbladen är rent vita med en mycket svagt månskensgul korona.

Narcissen ’Actaea’ är den klassiska vita som man ofta ser i parker och i gamla trädgårdar. Den är otroligt fin att sätta i vas både som enkel eller tillsammans med kungsängsliljor.

Rådjur och harar äter inte narcissser så ni kan släppa oron för uppätna växter här.

Det är svårt att hitta härdighets angivelser på narcisser, men om de står i väldränerad jord så bör de klara sig i zon 4-5.

I Zetas webbshop hittar ni fler handplockade sorter som är noga utvalda av mig och mina duktiga kollegor.

Botanisera här.

/ Victoria

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0