LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Måndag och sprakande perukbuske

2016-10-31 | Personligt, Press & Media, Växter, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Måndagar på Zetas är en planeringsdag. Morgonen börjar med möte med alla mina kollegor där vi stämmer av helgen som gått. Men vi pratar även ihop oss om veckan som ligger framför oss.

Därefter träffade jag en journalist från Dagens nyheter där jag blev intervjuad om Zetas utveckling. Blev plåtad under perukbusken av en mycket ambitiös fotograf som säkert tog ett hundratal bilder. Trädgården bjöd på femtio nyanser av rött och var nästan overkligt vacker idag.

perukbuske

Perukbusken, Cotinus ’Grace’

En av de buskar eller litet träd jag älskar mest i vår visningsträdgård. Bladen är blodröda hela sommaren och till hösten övergår den i en mer sprakande vinröd färg .Vissa år överraskar hon med mer brunröda fluffiga plymer och orange skiftningar. Perukbusken på Zetas är gammal, där grenarna och stammen har blivit knotiga och förvedade. Vårens bladutspring är något långsamt. Men när väl våren gjort sitt inträde så vecklas de ut och klär grenarna med vilda runda blad. Sorten ’Grace’ är den härdigaste och vi har beskurit henne ganska hårt varje vår och tagit bort grenar så att hon nu blivit ett litet träd. Trivs i ett soligt läge, där jorden gärna får vara lätt kalkhaltig. Hon är torktålig och kan bli upp till tre meter hög. Perukbusken är ett otroligt vackert blickfång som väcker mycket uppmärksamhet.

Efter lunch var det dags för ett nytt möte med butikschefen Lina och Ola som är VD i webbshopen. De har varit på inköpsresa och vi planerar nu vilka krukor och möbler som ska finnas på Zetas nästa år.

anteckningsbok-1

Förutom min mobil är min anteckningsbok något som jag bär med mig dagligen.

anteckningsbok

Här skriver jag upp ideer, mötesanteckningar och allt som kommer till mig varje dag som jag inte får glömma bort.

Vill ni köpa en likadan så finns den här.

victoria-glasogon

Det kan tyckas gammaldags, men jag gillar att skriva ner mina funderingar med penna. Jag vet att de flesta använder både dator och mobil som almanacka och protokoll. Men det funkar inte för mig. Älskar att öppna det tygbeklädda omslaget och bläddra i riktigt papper. Jag läser  inte heller morgontidningen på nätet. Jag vill hämta den i brevlådan och få trycksvärta på fingrarna. Hur gör ni? Läser ni böcker på nätet eller vill ni se bokstäverna dansa över riktigt papper?

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0