LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Maackia, ett träd för kruka och kallare breddgrader

2016-04-24 | Odla i kruka, Växter, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

När jag var med i Nyhetsmorgon för ett par veckor sedan gav jag Jesper ett träd som många har frågat efter.

Maackia amurensis är ett av de första träden jag planterade när jag blev med trädgård för tjugofem år sedan. Trädet växer mycket långsamt, men jag tycker det finns något fint kring att följa ett träds årsringar och stamomfång. Maackian har fått sitt namn dels efter mannen som ’hittade’ det och efter floden Amur där den har sitt ursprung. Amurfloden bildar gräns mellan Kina och Ryssland.

De svällande knopparna vecklar ut siden silvriga blad och välkomnar våren med en säregen unik skönhet. Sent på sommaren blommar trädet med märkliga dekorativa cremevita klasar som doftar som dyr parfym.

Trädet kan bli uppemot 10 meter, men det tar många många år. Jag rekommenderar även trädet i kruka, då det övervintrar utan vinterskador utomhus då det är härdigt ända upp till zon 6.

Här hittar ni vårt sortiment av träd & buskar  – sortimentet varierar från säsong till säsong och mer finns att handla i Zetas handelsträdgård.

/ V

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0