LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Luktärtsminnen

2017-01-20 | Blandat, Victoria Skoglund

Jag tycker om att drömma, att vara förväntansfull och gå i väntans tider. Högtider som födelsedagar ligger närmast mitt hjärta. Både att få vänta på min egen dag men även andras förgyller min vardag. Att omsorgsfullt slå in en gåva i vackert papper med sidenband och grovt snöre gör mig lycklig. Min syster var en mästare på att slå in naturens ädelstenar. Hennes påhittighet visade inga gränser. Inslagna stenar, kottar. En gång fick jag hopknycklad toarulle där hon skrivit ’jag elskar dej’. Hårt lindad tejp i flera varv gjorde öppnandet till en utdragen upphetsande process. Hennes lyckliga leende när jag försiktigt trasslade ur stenarna ur tidningspappret var oslagbar.

Min mamma ger mig alltid en liten doftande bukett luktärtor när jag fyller år i maj. Jag vet att hon beställer dem från blomsteraffären eftersom hon inte kan plocka dem själv så tidigt på säsongen. En gång glömde hon. Jag var så besviken. Det är ju det enda jag önskade mig. En bukett med färgglada karameller.

Jag sår luktärtor varje vår. Har provat flera sorter och en av de sorter jag tyckte bäst om i somras var sorten ’Anniversery’ som var som en rosa dansande ballerina slingrades längs med bambupinnarna.

En annan sort som bildade oändligt mycket knoppar var ’Franciscus Cupani’. Tror jag plockade ett tjugotal buketter i somras.

Otroligt vacker tillsammans med chokladskära och anisisop.

Kram V

Läs mer om luktärter:
– Doftande luktärtsbukett
Luktärtor till en vän
Vaxbönor och luktärtor
Luktärten ’Wiltshire Ripple’
Bästa luktärten
– Fröpanelen och luktärtstips
Zetas luktärtskollektion 2015
– Luktärten ‘Old Spice Janet Scott’
Luktärten är nu sådd

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0