LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Luktärten som doppats i lingonsylt

2018-04-17 | Sommarblommor, Victoria Skoglund

Jag får ofta frågan om vilken blomma som är min favorit. En svår fråga då många växter har sin storhet olika tider på året. Men ska jag välja en, så blir det luktärten ’Wiltshire Ripple’. Den blommar med vita ljuvligt doftande blommor med röda stänk. Ser nästan ut som man snabbt har doppat den i lingonsylt och sedan skakat av den. Den har ganska korta stjälkar, men det gör inget. Tycker den är fin även i små minibuketter.

Vacker att sätta en kvist  i en enkel glasflaska.

Eller en liten bukett på sängbordet.

Jag älskar att somna och vakna till den söta doften. Plockar in buketter nästan varje dag under sommaren. Ju fler man plockar desto fler knoppar bildas.

Här klättrar den på en järnspalje i en hög kruka. Frön till luktärten hittar ni här.

Järnspaljen hittar ni här. 

Imorgon reser jag till Holland på inköpsresa med mina mamma. Vi ska köpa in lök inför hösten. Hoppas hitta många fina nya tulpaner och narcissser. Vi ska träffa en odlare som har många historiska sorter som låter mycket spännande. Både mamma och jag har lök som ett specialområde och hon är oerhört kunnig och har lärt mig mycket genom åren. Lovar att berätta mer när bi kommit hem och även visa bilder från resan.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0