LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Luktärten ’Old spice Miss Janet scott’

2018-02-25 | Fröer, Odla i kruka, Sådd, Victoria Skoglund, Zetas Kollektion

Den här sorten har jag odlat på Öland i två år. Jag upplever att den klarar torka bättre än många andra. Eller så är det kanske att min grannfru sköter vattningen så exemplariskt när jag inte är där. Luktärten ’Old spice Miss Janet scott’ är en kulturarvsort från 1903. Den får mindre blommor än de nya sorterna. Doften är söt och klassisk. Mycket fin att sätta i små glas eller blanda i buketter med rosa rosor och sommarmalva.

 

Eftersom jag alltid har bilen full så förkultiverar jag inte de som jag odlar på Öland. Jag sår fröna direkt i stora zinkbaljor i april  med planteringsjord. Sticker ner knotiga yviga grenar som klätterställningar redan från början, så de kan börja slingra sig om jag inte är där.

Svagt rosa, nästan genomskinliga söta blommor.

Finns i Zetas butik och E-handel. Klicka här.

Det är flera som har frågat om det finns doftfria luktärtor på grund av allergier. Dessvärre känner jag inte till några. Men kan rekommendera rosenvialen som ibland kallas för flerårig luktärt. Den är lättodlad och flerårig. Vi säljer plantor på våren, men de har inte kommit hem ännu. Det är ju fortfarande vinter..

På bilden syns den rosa rosenvialen, som blommar vid Zetas parkering under sommaren.

Vill ni prova  att så rosenvial så kan ni köpa frön av den vita  här. 

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0