LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

LJUS I NOVEMBER

2017-11-16 | Handelsträdgården

Jag tillhör de som tycker vintern är toppen! Jag är uppvuxen i Jämtland och minns mina vintrar som snörika och kalla. Den vita snön gjorde att de korta dagarna fylldes med ljus på ett naturligt sätt. Den bästa formen av ljusterapi är att ta en sparktur på Storsjön en förmiddag i januari!


Ljus är viktigt för vår hälsa och just nu är vi inne i en period då jag tycker jag får på tok för lite av den varan. Mörkt på morgonen, mörkt när jag åker hem från jobbet och ingen snö som piggar upp. Som trädgårdsdesigner klurade jag ofta över olika typer av ”ljusfrågor”; varifrån kommer ljuset, hur ljust är det på den här platsen, hur mycket ljus kräver den här växten osv. Jag ritade belysningsplaner till mina kunder. Att belysa en trädgård är lika viktigt som att plantera växter och anlägga uteplatser. Ljus ger liv till trädgården, gör den trygg och vacker, även efter mörkrets inbrott.


Även en bra belyst trädgård behöver lyktor, marschaller eller lampor med levande ljus. Vid entrén eller kanske på uteplatsen. Levande ljus tillför liv och värme som ett elljus aldrig kan ge.


Ljuset är också en viktig ingrediens för att skapa stämning. Jag har ingen trädgård utanför mitt vardagsrumsfönster, men däremot en balkong. Där skulle jag behöva något som lyser upp och bildar ett blickfång. Just nu tittar jag ut på en svart vägg av mörker. En ljuslykta skulle passa så fint! Lyktan ’Maria’ är fin, passar mina krukor och har ett väldigt vackert namn… den kommer att få pryda min bänk på balkongen.
Ha en fin dag!
/Maria

PS Alla lyktorna hittar du här. DS

Foto: Alexander Westergårdh

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0