LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Ledig nationaldag

2017-06-06 | Min trädgård, Växthus, Victoria Skoglund

Idag har jag varit ledig och då menar jag helt ledig. Det var ett tag sedan, och var så välbehövligt. Började morgonen med att dricka kaffe i växthuset innan det blev för varmt.  Går inte att sitta där på dagarna pga av hettan. Tror att vi måste skaffa skuggande gardiner. Ska fundera ut något som passar in.

Buketten med hägg och syren har jag fått av min mamma.

Jag har alltid drömt om en Clematis montana ’Elisabeth’ och att få se den blomma hos mig med sina små ljuvliga rosa blommor. Men eftersom den är dåligt härdig har jag aldrig vågat mig på den. Men nu hoppas jag att klara den i växthuset. Den blommar på fjolårsskotten så några blommor i år lär jag inte få njuta av. Men kanske nästa år. Den är härdig i Zon 1. Läs mer om den här.

Jag har även planterat en vinranka i ena hörnan av planteringslådan. Tänker att den kan bli fin när den får  klättra upp längs med fönstret innanför husknuten. Jag är dock fundersam hur dessa växter kommer att klara temperaturväxlingarna i vinter. Vi har ju tänkt elda i kaminen vintertid. Ja, det återstår att se. Jag valde sorten ’Frankenthaler’ som får blå druvor och mognar i september. Från början tänkte jag mig *Himrod’ som får gröna kärnfria druvor, men ångrade mig när jag talat med min kollega Christian som rådde mig till den här.

Tror jag skrivit om det tidigare..om min förtjusning till tagetesblommor. Här har jag planterat en Linne’ tagetes i en stor korg.

Det är en kulturarvssort från 1920-talet som får enkla, bronsröda blommor med guldig kant. Den har ett sirligt, buskigt växtsätt och jag tycker den blir så vacker intill de strama planteringslådorna.

De ätbara blommorna strösslar jag ofta över sallader eller olika somriga maträtter.

Jag hann även med att plantera upp flera krukor på terrassen som jag ska visa er i nästa blogginlägg. I år ska jag bara ha mörkt röda blommor och blad. Tror det kommer att bli mer enhetligt och elegant.

Önskar er en fin nationalkväll. Här går solen ner just nu och lämnar ett guldskimrande blänk i sjön.

Jag har inte möjlighet att ge enskild rådgivning här, men uppmuntrar er läsare att hjälpa varandra. / Victoria

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0