Låt koriandern gå i blom!

2022-08-03 | Odling, Inspiration, Victoria Skoglund, Luktärt, Privat trädgård

Jag älskar koriander!

Inte bara som ört och smaksättare i maten, utan den är ytterst dekorativ när den gått i blom. Jag använder både blommorna i sommarens buketter. De binder ihop luktärterna på ett enkelt och omfamnade vis. Blommorna påminner lite om brudslöja, fast ännu skirare. Jag sår koriander fröna direkt i jorden i flera omgångar. Första sådden redan i början av maj. Andra sådden i juli. På så vis kan jag skörda under hela sommaren.

Koriander blommorna är också ätbara! Strössla dem över jordgubbar tillsammans med en god chevreost, krämig balsamico och några myntablad. Supergott!

Buketten på bordet innehåller luktärten ’Monarchs Diamond’ och ’Spring Sunshine Cream’, med korianderblommor.

Plocka luktärterna på morgonkvisten så håller de längre i vas. De är törstiga, och glöm inte att vattna både på deras växtplats och fyll på vasen med nytt vatten varje dag. Jag vill också påminna om att plocka, plocka varje dag! Annars sätter de fröskidor och slutar att producera nya knoppar.

/ Victoria

 

 

 

 

 

 

 

Plantering & skötsel av pioner

Plantering & skötsel av pioner

Pionen är en gammal trädgårdsväxt som odlades i Kina för mer än 1000 år sedan. Den har oförtjänt fått ett rykte om sig att vara svårodlad vilket vi tycker är helt fel. Visst växer den kanske sakta, men i gengäld kan den bli mycket gammal och ofta ser man pioner blomma länge på övergivna tomter.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0