LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Låt koriandern gå i blom!

2022-08-03 | Inspiration, Luktärt, Odling, Privat trädgård, Victoria Skoglund

Jag älskar koriander!

Inte bara som ört och smaksättare i maten, utan den är ytterst dekorativ när den gått i blom. Jag använder både blommorna i sommarens buketter. De binder ihop luktärterna på ett enkelt och omfamnade vis. Blommorna påminner lite om brudslöja, fast ännu skirare. Jag sår koriander fröna direkt i jorden i flera omgångar. Första sådden redan i början av maj. Andra sådden i juli. På så vis kan jag skörda under hela sommaren.

Koriander blommorna är också ätbara! Strössla dem över jordgubbar tillsammans med en god chevreost, krämig balsamico och några myntablad. Supergott!

Buketten på bordet innehåller luktärten ’Monarchs Diamond’ och ’Spring Sunshine Cream’, med korianderblommor.

Plocka luktärterna på morgonkvisten så håller de längre i vas. De är törstiga, och glöm inte att vattna både på deras växtplats och fyll på vasen med nytt vatten varje dag. Jag vill också påminna om att plocka, plocka varje dag! Annars sätter de fröskidor och slutar att producera nya knoppar.

/ Victoria

 

 

 

 

 

 

 

Planteringsråd barrotade rosor

Planteringsråd barrotade rosor

Att plantera barrotade rosor går enkelt. Oavsett om du planterar din ros i en kruka eller i marken kommer du inom några korta månader att ha vackra blommande rosor att njuta av.

Så luktärt från frö

Så luktärt från frö

Fyll en plastkruka med hårt packad planteringsjord. Vattna igenom och lägg luktärtsfröna på ytan och fyll sedan på med ny jord. Täck med plastfilm med hål eller ställ ner krukan i en plastpåse som hålls öppen.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0