LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Längtar efter blommande magnolior och honungsdoft

2014-02-21 | Blandat

Våren är hänryckningens tid och min längtan efter att trädgården ska vakna är stor nu. Listan över växter jag vill plantera i min nya trädgård blir bara längre och längre. Jag måste verkligen besinna mig och inte släpa hem mer än jag klarar av.. och sedan ska det ju bli snyggt också. Men jag tror iallafall att jag ska plantera en gul magnolia. Magnolia ’Elisabeth’ är ett flerstammigt vaniljdoftande magnoliaträd med krämgula blommor. Den här sorten anses vara en av de bästa bland de gulblommande. Hon blommar i maj samtidigt som blad utspringet och är härdig i zon 3. Trivs i humusrik jord och gärna i ett vindskyddat läge.

Victoria Skoglund

Som marktäckare funderar jag på att plantera Vippramsen Maianthemum racemosum. Hon blommar med vitgula tofsar och doftar exotiskt honungssött. På våren visar hon upp diskreta välformade bågböjda stjälkar. Kanske blir det några små ormbunkar och gulstrimmiga funkior som får samspela med damerna i den månskensgula familjen.

Victoria Skoglund

Jag hade tänkt visa er bilder från plåtningen när jag var i Malmö och arbetade med Ica Maxi, men jag har problem att ladda upp nya bilder i bloggen. Det får bli ett senare inlägg.

Kram och trevlig helg / Victoria

P.S. Nu kan du kommentera i bloggen! Klicka på inläggets rubrik för att ”öppna själva inlägget” och lämna en kommentar.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0