LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Kryddträdgården

2015-08-03 | Köksträdgården, Victoria Skoglund

Man skulle kunna tro att örterna inte mått så bra denna sommar. Men de har klarat sig bra trots allt regn och kyliga nätter. Däremot vill inte grönsakerna växa och ge någon skörd. Det har varit för blött och sniglarna har ätit upp vaxbönorna, salladen och dillen ser ut att ha ruttnat. Min respekt för bönderna har aldrig varit större.

Men se hur Basilikan ’Yemenite’ i kopparbaljan har vuxit!  Den är full med humlor på dagarna och jag plockar in små buketter med doftande violetta blommor nästan varje dag.

Kryddträdgården

Den vitbrokiga timjan lyser upp kruksamlingen. Chilifrukterna bakom rosmarinen har börjat mogna och det är snart dags för provsmakning.

Basilika Yemenite

Har skrivit förut hur mycket jag älskar den här basilikan. Ni måste prova den om ni inte har gjort det. Har provat att övervintra den..men det har inte gått så bra. Kanske ska prova att ta sticklingar då den förökas på det viset. Kanske någon av er har erfarenhet av hur man lyckas få den flerårig.

Kryddträdgården

I förgrunden av kryddträdgården växer anisisopen Agastache ’Blue Fortune’ som är en ljuvlig växt. Är lite trög i starten på våren. Men belönar med kraftig tillväxt och blomning från juli och till frosten kommer. Den är också mycket hållbar att plocka in som snittblomma. I helgen hade vi gäster och jag smyckade sängbordet i gäststugan med en doftande blå bukett.

Anisisop

I plantskolorna brukar det finnas extra fina exemplar i augusti. På Zetas fick vi hem plantor i torsdags och det kommer nya i slutet på denna veckan. Håll utkik efter den. Vill växa i mustig jord och soligt läge. Rådjurssäker dessutom..och sniglarna verkar inte heller förtjusta i anisisop.

Kram V

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0