LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Krukväxter i mina fönster

2017-10-14 | Inspiration, Krukväxter, Victoria Skoglund

Jag är ingen ’krukväxtälskare’.. lägger allt mitt intresse och tid till trädgårdens växter. På sommaren har jag på sin höjd en klöver eller murgröna i köket, Men på hösten händer det alltid något inom mig och behovet av det gröna livet flyttar in. Kanske det beror på att trädgården går i vila och jag vill göra det fint inomhus.

I köket har rumslinden nu fått flytta in från terrassen. Har tagit hem en mycket söt rosa cyklamen, en begonia och ett silverljus från Zetas. Den vackra mintgröna pumpan blir ett vackert blickfång bland krukväxterna. Trälådan med oljor och kryddor hittar ni här.

Jag samlar på gamla krus som ni kanske har sett tidigare. Har borrat hål i en av dem och där har en adiantum fått växa hela sommaren på en bänk utomhus i skuggan. Nu börjar det bli för kallt och den har fått flytta in till soffbordet. I bakgrunden står en stor philodendron i ensamt majestät på den runda svarta bordet.

Philodendron är en lättskött växt och jag låter den torka ut något mellan vattningarna. Ger den flytande gödsel ( Zetas eget ) en gång i månaden året runt. På vintern torkar i bland bladen något och den känns försvagad på grund av mörkret. Men så fort ljuset kommer tillbaka om våren så reser den sig och skjuter nya skott.

Bordet är ett auktionsfynd och den brunsvarta krukan hittar ni här.

I vårt sovrumsfönster står ett storbladigt novemberljus. Den här sorten har ett dekorativt hängande växtsätt med ett rosa skimmer över bladen. Den säljs på Zetas planterad i gamla fina lerkrukor. Finns även att beställa hem direkt till dörren i vår E-handel.

I det andra sovrumsfönstret står en av mina absoluta favoriter Begonian ’Oldemor’. Har haft den i två år och älskar både blad och blommor. Mycket lättskött!

Vi kan tyvärr inte skicka den då blad och stjälkar är så sköra. Men den finns i butiken på Zetas just nu. Till vänster står en annan mycket fin anorlunda begonia.

Läs mer om den här.

Nu finns ett mycket fint urval krukväxter handplockade av mina kollegor i Zetas E-handel. Klicka här för att se de olika sorterna.

Önskar er en fin lördag / Victoria

 

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0