LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Krukor, korgar och krus

2017-06-25 | Inspiration, Odla i kruka, Terrassen, Victoria Skoglund

Jag får mycket frågor om alla krukor jag har på terrassen. Vilka jag tar in och vilka som kan stå kvar ute.

Ekfaten med klotnaverlönnarna står kvar ute och jag ställer dem intill husväggen. Ekfaten är mina favoriter och jag tycker de blir bara vackrare med åren. Otroligt hållbara dessutom. De som syns på bilden är nytillverkade och grånar med tiden och får en mycket vacker färg bara efter några månader. På Zetas finns flera olika storlekar. Klicka här.

Den bruna maroccanska krukan med murgrönsvioler är i lera och måste tas in på vintern.

Järnskålarna i bakgrunden har jag köpt på auktion och klarar sig ute året om.

Det stora kruset som står i rabatten med anisisop är från Kina och är gammalt. Det har stått ute i fyra år, men har börjat spricka lite i botten. På vintern ställer jag upp den på låga träklossar för att skydda den mot värsta markfrosten.

 

Alla små krus måste tas in vintertid. Tycker de är vackra under sommaren som prydnad på bänken utanför gäststugan.

Järnkorgarna klär jag med svart plast som jag klipper hål i. Bottnar med lecakulor och jord. I år har jag planterat röda hängpelargoner i dem. Står på separata järnstativ. På hösten brukar jag fylla dem med ljung eller skimmia. De står ute hela vintern.

Finns i tre storlekar. Ni hittar dem här.

I förgrunden växer storbladiga lammöron ’Big Ears’. I två år har jag vattnat dem med Mikroferm eftersom jag börjar se angrepp av mjöldagg vid den här tiden på året. Än så länge kan jag inte se några vita fläckar på bladen så kanske min förebyggande behandling funkat? Ni hittar Mikroferm här.

De krukor som verkar ha en viss isolerande effekt är de stora rottingkorgarna. Kanske är det luftspalten som finns mellan rottingen och plasthinken. Här har jag planterat en kranskornell ( Cornus alternifolia ) som stått ute i tre år. Den ställer jag in mot väggen och har aldrig frusit! Vackert bladutspring och får söta vita blommor i maj-juni. Rekommenderas varmt!

Rottingkorgen hittar ni här.  ( Jag har 55 cm i diameter på min terrass.)

På Zetas har vi krukor i många olika storlekar och modeller. Efter midsommarhelgen kommer vi att ha en sommarkampanj i vår e-handel på delar av vårt sortiment. Håll utkik för riktiga sommarfynd!

Här kan ni se mer av Zetas sortiment.

/ Victoria

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0