LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Köp snödroppar nu!

2017-02-10 | Lökar, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

När jag började på Zetas för trettio år sedan importerade mina föräldrar snödroppar från England. Färska i buntar om tjugo, inlindade i tidningspapper. Det var en succé och sålde slut på ett par dagar. Det är dessvärre alldeles för dyrt att köpa in dem, så därför gör vi inte det längre.

I England är det mycket vanligt att köpa färska snödroppar på våren. De kallas för ’In the green’ och har betydligt lättare att rota sig som ’färsk’. Precis som jag skrev om vintergäcken är det bättre att köpa dem nu. På hösten ligger de förtorkade i påsar efter långa transporter innan de landar på butikshyllan.

Det är dock för tidigt att plantera ut så länge det är tjäle i marken. Njut av blomningen inomhus. Håll jorden lätt fuktig och plantera ut i mars/ april. Gärna under buskar och träd. Vill man dela och föröka snödroppsbestånd är det bäst på våren när de börjar vissna ner. Det gör ingenting om de ser slokande och gula ut när ni köper dem. Det är lökarna som är det viktiga och att de har vegeterat.

Just nu har vi två sorter på Zetas i kruka; Galanthus elwesii (Turkisk snödroppe) och Galanthus hippolyta. Båda är underbart vackra!

Samma sak gäller klosterliljor, snöklockor och kungsängsliljor. Bättre att köpa på tidigt vårvintern i kruka än på hösten!

Bilden ovan: Den klassiska snödroppen Galanthus nivalis. Bildkälla Wikipedia 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0