LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Köksträdgården just nu

2016-08-07 | Min trädgård, Victoria Skoglund

Det är inte mitt bästa år i köksträdgården, då sniglarna har använt den som sin favoritrestaurang i sommar. Men efter jag vattnat för andra gången med nematoder så märkte jag än väsentlig minskning på angreppen.

Jag funderar på att flytta lådorna till en soligare plats i trädgården då flera större björkar skuggar dem och inte ger så mycket sol som grödorna behöver.

kokstradgarden

Men visst har jag fått skörda en hel del. Svartkålen är magnifik och vi skördar blad varje vecka. Otroligt god att steka i lite olja, så den blir krispig..nästan friterad.

2

Dillen sträcker sina kronor mot himlen och imorse klippte jag en bukett till årets första kräftkok.

basilika

Basilka ’Yemenite’ är en favorit. Jag låter den gå i blom för att ge bin och  fjärilar mat. Den är så otroligt vacker i sin kopparbunke intill svartkålen och de violetta luktärtorna.

fankal

Det är första gången jag odlar fänkål och måste säga att de levererar över förväntan. Nu har jag täckt de späda plantorna med färskt gräsklipp. Visar de minsta tecken på att gå i blom ska man skörda direkt. Det är dags för skörd när knölarna väger cirka 200 gram. Det har jag läst att man ska göra i Lena Israelssons bok ’Köksträdgården’ som är min bibel i kunskap.

koriander

Koriandern har gått i blom, men jag tycker de är så fina att jag inte har hjärta att ta bort dem. Jag strösslar blommorna över tomatsalladen. Både dekorativt och gott.

chili

Chilifrukterna mognar och jag ska skörda de första idag.

squash

Squashen satte jag sent, men nu växer fina gröna frukter fram ur de dekorativa bladen.

svarkal

Svartkål är dekorativ långt in på hösten. Jag brukar även sätta plantor som prydnad i krukor på hösten. Prova även grönkål som prydnadsväxt. De är också mycket vackra och tåliga när kylan kommer krypande.

Kram V

Följ min blogg med Bloglovin

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0