Knäcktartletterna..en succé dessert

2021-07-26 | Victoria Skoglund, Mat & Bak, Öland

Jag lovade att dela receptet på knäcktartletterna som vi talade om i podden. Det här verkligen en höjdar dessert som verkar gå hem hos de flesta.

Knäcktartletter (12-14 st)
100 gram smör
2 msk ljus sirap
1 1/2 dl socker
1/2 dl  vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram hackade hasselnötter eller mandel.
Vetemjöl till plåtarna

Sätt ugnen på 200 grader och mjöla tre plåtar med bakplåtspapper på.

Skiva smör och lägg i en kastrull tillsammans med de övriga ingredienserna, med undantag av mandeln.
Smält samman och låt  smeten sjuda under omröring över svag värme. När smeten blivit gyllene, lyfter man kastrullen från värmen och rör försiktigt ner mandeln.
Klicka ut 1 1/2 – 2 msk av smeten i fyra klickar per plåt. Smeten flyter ut rejält, så var noga med avståndet. Testa gärna med en plåt först innan du klickat upp all smet. Grädda i 5-6 minuter i ugnen. Håll noga koll, så att det inte bränns.
Ta ut plåten och låt svalna lite. De får inte bli för stela. Lägg varje skiva över en kaffe kopp så de formas till en korg. Jag fyllde dem med citronsorbet, vaniljglass och färska hallon.  ( De går bra att frysa dem också )
Glömde bort att ta en bild på dem när de var fyllda och dekorerade. Ni får hålla tillgodo med de här plus några andra bilder från kvällens bjudning i Ölands ladan.
Önskar er fortsatt fina sommardagar. / Victoria

 

Läs även

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Varukorg
Varukorgen är tom.
0