Jag lovade att dela receptet på knäcktartletterna som vi talade om i podden. Det här verkligen en höjdar dessert som verkar gå hem hos de flesta.
Knäcktartletter (12-14 st)
100 gram smör
2 msk ljus sirap
1 1/2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram hackade hasselnötter eller mandel.
Vetemjöl till plåtarna
Sätt ugnen på 200 grader och mjöla tre plåtar med bakplåtspapper på.
Klicka ut 1 1/2 – 2 msk av smeten i fyra klickar per plåt. Smeten flyter ut rejält, så var noga med avståndet. Testa gärna med en plåt först innan du klickat upp all smet. Grädda i 5-6 minuter i ugnen. Håll noga koll, så att det inte bränns.
Ta ut plåten och låt svalna lite. De får inte bli för stela. Lägg varje skiva över en kaffe kopp så de formas till en korg. Jag fyllde dem med citronsorbet, vaniljglass och färska hallon. ( De går bra att frysa dem också )


