LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Klippt ligusterhäck och rödvideklot

2018-06-10 | Gardena, Min trädgård, Victoria Skoglund

Denna försommar har tillväxten på både häckar och växter varit extrem. Då värmen satt fart på både blomning och tillväxt har jag idag beskurit rödvidekloten och ligusterhäcken. Tidigare år brukar jag beskära dem efter midsommar, men i år var jag tvungen att ta fram både busk och häcksaxen två veckor tidigare.

Jag börjar alltid med att studera varje buske innan beskärning. Hur grunden ser ut och hur jag vill att den slutgiltiga formen ska bli. Det viktigaste är dock att man redan från början beskurit rödviden och havtornskloten hårt, så att de är täta inifrån. Jag tycker om när de är riktigt runda i formen och inte toppiga. Men det där är förstås en smaksak. Det är också bättre att ta för lite i första varvet för att sedan studera och finlira andra varvet.

Jag använder en lite mindre batteridriven busksax som vilar skönt i handen och inte är så tung. Den är både ergonomisk och sladdlös, Skärens dubbelriktade rörelser gör klippningen snabb och enkel – den fastnar inte och kräver minimal ansträngning att arbeta med. Läs mer här. Ett av mina bästa och mest suveräna redskap jag har min trädgård!

Jag klipper rödviden en gång till i augusti, beroende på tillväxt. Under sommaren lägger jag gräsklipp under dem som håller fukten och samtidigt ger dem kvävegödsling.

Jag/ vi har två häcksaxar från Gardena. En lite längre som Johan använder när han klipper ligusterhäcken. Ett år när jag klippte ligustern så blev den lite sned..eller ganska mycket sned.. och efter det är jag förbjuden att beskära den. Jag tyckte inte det var så farligt..men han tjatade om det gång på gång så nu får han ta hand om den. Den mindre som syns i bild är den busksax jag använder mest. Lätt och smidig. Laddas enkelt med vanlig kontakt i eluttaget. Vi säljer den på Zetas.

Här är Johans precisionsklippning av ligusterhäcken. Även den klipps ytterliggare en gång i augusti. Han använder den längre häcksaxen. Läs mer om den här.

Havtornen blev också toppade idag och jag klippte även isär dem. De har en tendens att få bruna blad om de står för tätt tillsammans , så jag brukar låta det finnas några centimeter luft mellan kloten.

Hoppas ni haft en fin söndag. Nu är det läggdags för mig. Har en lång intensiv arbetsvecka framför mig.

Detta inlägg är ett betalt samarbete med Gardena. Läs mer om mitt ambassadörskap med dem här.

/ Victoria

 

 

 

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0