LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Kardemumma muffins med marängtopp

2019-07-16 | Mat & Bak, Öland

Idag kom det äntligen lite regn på Öland. Här är så torrt och jag blir så glad för varje droppe. Jag bakar en del när jag är ledig och de här maräng muffinsarna har blivit stående favoriter bland våra vänner.

Jag brukar servera dem med vispgrädde och färska bär. De ser ut lite som tårtbitar och är  vackert att samla på ett stort fat på fikabordet.

Här kommer receptet 10 muffins. ( Jag brukar dubbla satsen ibland ):

Ugn 225 grader

4 dl vetemjöl

2 dl strösocker

1 tsk salt

2 tsk stött kardemumma ( ej pulver )

2 tsk bakpulver

25 gram smält smör

1 1/2 dl mjölk

2 äggulor

Marängtopp:

2 äggvitor

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kardemumma i en skål. Tillsätt smör och blanda. Vispa mjölk och äggulor och rör ner i smeten. Fördela smeten i lite större muffinsformar. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Känn med sticka om de är klara.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, blandat med vaniljsockret i omgångar och fortsätt vispa till en fast blank smet. Toppa varje muffins med en klick maräng. Sätt in i ugnen ytterligare 2 minuter tillzmarängen fått lite färg.

 

Servera med vispgrädde och färska bär.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0