Kalas och keylimepaj

2017-06-05 | Victoria Skoglund, Mat & Bak

I lördagskväll hade vi första bjudningen i växthuset. En av mina närmaste väninnor har fyllt femtio år och vi firade henne med en middag. Så mysigt att sitta där till doften av tomater, jord och pelargoner. Jag lagade en superenkel dessert, som är så god att ni måste få ta del av receptet.

Jag gillar att baka, men ibland har jag ont om tid. Och då är denna sötsura ljuvligt goda keylimepaj perfekt att sno ihop i köket. Limen i kombination med den kondenserade mjölken är underbart gott kan jag lova!

Cirka 12 bitar

Botten:

250 gram Digestivekex, 150gram smält smör, en nypa salt

Fyllning: 

5 äggulor

1 burk kondenserad mjölk sötad 397 gram

1 msk rivet limeskal

1/2-1 dl pressad lime ( cirka 3 st )

Botten:Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen i en skål. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en pajform cirka 24 cm i diameter. Grädda botten längst ner i ugnen cirka 12 minuter.

Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop äggulorna lätt i en skål med en vanlig handvisp. Finriv cirka 1 msk limeskal. Pressa ur cirka 1 dl limejuice. Öppna burken med kondenserad mjölk. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål. Bred ut fyllningen på smulbotten. Grädda pajen mitt i ugnen i 11-12 minuter.

Jag dekorerade med färska hallon, blåbär och röda mini penseer. Servera med lättvispad grädde.

Sååå gott!

Lycka till / Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0