LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Julrosor i tråg och korg

2014-12-03 | Blandat

Nu har jag äntligen planterat upp några vintervackra kärl hemmavid. Varje år tänker jag att jag borde välja något annat, men har så svårt att motstå den vintersköna julrosen.  Vill ni ha dem inomhus ska ni välja dem som inte har några blad. De är tåligare i den torra inomhusluften. Jag vattnar dem inte alls när de står ute. I rumstemperatur får de vatten två-tre gånger i veckan. De är planterade med kuddmossa, murgröna med långa rankor som jag lindat in mellan de vita blomknopparna. Röda granatäpplen dekorerar träbordet. Tråget tänker jag ta in till jul, men den får stå ute tills högtidsdagarna för att inte blomma över så snabbt.

Julrosor

Den stora franska handelskorgen fick också julrosor. Några lärkkvistar och tallris. Julrosen med blad får stå ute så länge det inte blir mer än två-tre minus. Då tar jag in dem i förrådet under natten. Julrosen är flerårig så ni måste spara dem till våren för utplantering. De kommer att se trötta och gula ut i bladen. Det gör ingenting..de repar sig när de kommer i ny jord i vår.

Julrosor

Kopparbordet fick en tätt bunden krans med glasburk och ljus. Jag tänder ljus utomhus nästan alla kvällar jag är hemma. Tycker det är så mysigt att sitta och titta ut genom fönstret när det glittrar i glas och lyktor på borden och i trädgården. Det är en vardagslyx jag unnar mig.

Enbärskrans

Kram V.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0