LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Julros i kruka och vas

2021-11-11 | Jul, Odla i kruka, Växthus, Victoria Skoglund

Julrosen är en fantastisk växt i kruka när det börjar bli kallt. Passar utmärkt på trappen vid entren, i växthuset eller på balkongen.

Önskar man ha den inomhus föreslår jag att ni väljer den som är avbladad. Den brukar hålla längre inomhus än den som har blad. Det beror på att julrosen egentligen är en perenn utomhusväxt och inte tycker om den torra inomhusluften. Utan blad är den mindre krävande på ljus och vatten. Jag tycker den avbladade är finare om man vill arrangera den i ett lågt fat eller i kruka.

Om ni vill ha julrosen utomhus så skulle välja den som har blad då den är både fylligare och mer inbjudande att ställa i en korg, trälåda eller kruka. Den blommar länge och brukar hålla sig fin till nyår. Ställ den därefter i ett förråd eller skyddad under tak för utplantering i trädgården i vår.

julros

Julrosorna trivs i mitt växthus

Julros

Fyll gärna upp fatet eller krukan som en liten kulle så att julrosorna ’svävar’ över krukan. Ljushållaren till vänster är en antik flugfångare och jag tror det finns några ex kvar i webbshoppen. 

Om ni får tag på rosa eller mörkt purpurfärgade så är det vackert att blanda dem i en korg eller i ett ekfat.

Julros i vas

Julrosen är vacker även som snittblomma. Förgyll bordet med likörglas och klipp av några stjälkar med julrosor.

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0